Η Κατερίνα Πάστρα συνομιλεί με την ομάδα CogniHub

 25/02/2022

Ο Άνθρωπος Πίσω από τον Επιστήμονα

Η Κατερίνα Πάστρα, Εντεταλμένη Ερευνήτρια στο ΕΚ Αθηνά/ Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ), επικεφαλής της νέας ερευνητικής κατεύθυνσης “Γλώσσα και Γνωσιακή Ρομποτική” του τμήματος Ενσώματης Νόησης, φιλοξενείται στο YouTube στο πρώτο επεισόδιο της διαδικτυακής σειράς «Ο Άνθρωπος Πίσω από τον Επιστήμονα» της διατμηματικής φοιτητικής ομάδας Γνωσιακών Επιστημών CogniHub.

Η Κ. Πάστρα, στη συνέντευξή της αναφέρεται στην πρωτοποριακή έρευνα που διεξάγει στο ΕΚ “Αθηνά” σε ρομποτικές εφαρμογές σχετικές με τη γλώσσα, στη Γλωσσολογία και την Τεχνητή Νοημοσύνη, στην ενασχόλησή της με την έρευνα στην επεξεργασία φυσικής γλώσσας, στη σημασία της διεπιστημονικότητας στην αγορά εργασίας και στην έρευνα, αλλά και στο χιούμορ ως πηγή έμπνευσης και στην τυπική της ημέρα ως ερευνήτριας.

Η CogniHub σχηματίστηκε το 2020, με πρωτοβουλία φοιτητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και έχει εθελοντικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Στόχος της ομάδας είναι η καλλιέργεια της διεπιστημονικότητας στο ευρύτερο φάσμα των Γνωσιακών Επιστημών, η ανάπτυξη soft skills και hard skills, καθώς και η σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Δείτε στο κανάλι της CogniHub στο YouTube ολόκληρη τη συνέντευξη.