Το ΙΕΛ στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσαλλονίκης

 06/09/2024

Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που η καρδιά της καινοτομίας χτυπά στη Θεσσαλονίκη!

Η φετινή ΔΕΘ επικεντρώνεται στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, τονίζοντας τη σημασία των νέων τεχνολογιών, της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Από τις 📅 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2024, το ΙΕΛ / ΕΚ Αθηνά συμμετέχει στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με ομιλίες, παρουσιάσεις και διαδραστικά εκθέματα.

  • Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2024, 16:30 – 17:30: Ο Διευθυντής του ΙΕΛ, Βασίλης Κατσούρος, συμμετέχει σε συζήτηση με θέμα “ΑΙ: Νέες προκλήσεις, θεσμικό πλαίσιο και υποδομές για ώθηση της καινοτομίας” στο περίπτερο 12 του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
  • Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, 12:00 – 13:00: Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΙΕΛ, Νάσος Κατσαμάνης, θα παρουσιάσει το Meltemi, το πρώτο ελληνικό ανοιχτό LLM, στο περίπτερο 7 του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ).

Σε όλη τη διάρκεια στης ΔΕΘ, ερευνητές/τριες του ΙΕΛ θα βρίσκονται στο Stand 7 – Περίπτερο 7 της ΓΓΕΚ παρουσιάζοντας πρόσφατα ερευνητικά και τεχνολογικά έργα του ΙΕΛ:


🔹 AI4EDU: Καινοτομία στη σχολική εκπαίδευση με τη χρήση τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης, οι οποίες υποστηρίζουν νέες, ευέλικτες, εξατομικευμένες, ελκυστικές και αποτελεσματικές προσεγγίσεις στη διδασκαλία και τη μάθηση, στο πλαίσιο των αυξανόμενων προκλήσεων που δημιουργεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης.
🔹ΕΠΙSTEAΜΟΥΣΙΚΗ: μία διαδικτυακή πλατφόρμα για μαθητές και εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου η μουσική συναντά την επιστήμη και την τεχνολογία, με αφετηρία το STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics).
🔹 MyEleusis: Μύηση του επισκέπτη στην αρχαία Ελευσίνα και τα μυστήρια, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία, με τη συνδρομή ενός πολύπλευρου συνόλου σύγχρονων ψηφιακών συστημάτων.
🔹 PREMIERE: Η πλατφόρμα στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των τεχνών του θεάματος, με επίκεντρο τον χορό και το θέατρο, χρησιμοποιώντας προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες για την υποστήριξη ολόκληρου του κύκλου ζωής των παραστάσεων, από την παραγωγή και την επιμέλειά τους τόσο από ερασιτέχνες όσο και από επαγγελματίες, έως την παράδοση και την κατανόησή τους από το κοινό, καθώς και την ανάλυση και ερμηνεία τους από μελετητές της τέχνη.