Συνέντευξη του Ν. Κατσαμάνη στη δημοσιογράφο Μαριάννα Lee

 22/06/2022

Ο Νάσος Κατσαμάνης, Κύριος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά συστήνεται στη Μαριάννα Lee, δημοσιογράφο και συζητάει μαζί της για τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα, την τεχνητή νοημοσύνη, την αλληλεπίδραση ανθρώπου και μηχανής, την απήχηση της τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα και βέβαια κάνει και τις απαραίτητες «προβλέψεις» για το μέλλον.

Ο N. Kατσαμάνης περιγράφει τον εαυτό του ως «ερευνητή μηχανικό με (μανιώδη καμιά φορά) εστίαση στο τελικό προϊόν. Θέλω αυτά που φτιάχνω να είναι χρήσιμα στους ανθρώπους γύρω μου. Από το 2019 είμαι Κύριος Ερευνητής στο ΙΕΛ του ΕΚ “Αθηνά” και ασχολούμαι με διαλογικά συστήματα, πολυτροπική επεξεργασία ομιλίας, και αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής».

Δείτε περισσότερα για τον Ν. Κατσαμάνη εδώ.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ν. Κατσαμάνη με τίτλο «Πάμε να γνωρίσουμε τον μηχανικό ερευνητή, Αθανάσιο Κατσαμάνη!» στο κανάλι της δημοσιογράφου στο YouTube και στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Η Μαριάνα Lee είναι δημοσιογράφος στην Κίνα και κάνει μεταξύ άλλων μια σειρά εκπομπών που προάγουν την επαφή μεταξύ Ελλάδας και Κίνας με έμφαση στην επιστήμη, τον πολιτισμό και στις πτυχές της καθημερινής ζωής.