Το ΙΕΛ στη Διημερίδα για την καλλιέργεια της άδουσας φωνής με νέες τεχνολογίες

 01/09/2021

Η τεχνητή νοημοσύνη στη μουσική | 3-5 Σεπτεμβρίου 2021

Το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ), του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» ως συνεργαζόμενος εταίρος του ερευνητικού έργου ΑSMA (Assistance for students in Singing and Music Aesthetics Project), συμμετέχει στην Επιστημονική Διημερίδα για την καλλιέργεια της άδουσας φωνής με νέες τεχνολογίες, με την ομιλία του κ. Βασίλη Κατσούρου, Διευθυντή του ΙΕΛ, με τίτλο “Εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Μουσική Επεξεργασία και Δημιουργία”.

Η διημερίδα,που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκάδα στις 3-5 Σεπτεμβρίου 2021, διοργανώνεται από το Εργαστήριο Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας, LabMAT του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων από τη δημιουργία του, στο πλαίσιο του έργου ASMA και με την υποστήριξη του ΕΛΙΔΕΚ, υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας και τη συνεργασία της Διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Λευκάδας.

Στη διημερίδα συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες που ασχολούνται με την ακουστική λειτουργία της φωνής και τις νέες τεχνολογίες για την κατανόηση της λειτουργίας του φωνητικού μηχανισμού και καλλιέργεια της άδουσας φωνής. Στο πλαίσιο της διημερίδας θα πραγματοποιηθούν επίσης εργαστήρια για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την επίδειξη των εργαλείων που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ΑSMA, καθώς και δύο βραδινές συναυλίες στο Κηποθέατρο Αγγ. Σικελιανός με τη συμμετοχή των συνέδρων, σε ένα πλούσιο ρεπερτόριο που καλύπτει διαφορετικές εκφάνσεις της φωνής στο κλασσικό τραγούδι και την Jazz μουσική.

Η διημερίδα θα αναμεταδοθεί σε live streaming και θα βιντεοσκοπηθεί απο το Εργαστήριο Μουσικής Ακουστικής και τεχνολογίας LabMAT.

Δήλωση συμμετοχών στο: asma20.uoa@gmail.com

Πληροφορίες για τις εγγραφές, το πρόγραμμα των συνεδριών και των συναυλιών: