Το ΙΕΛ στην πρώτη και την τρίτη θέση των βραβείων BITE Awards 2023

 22/09/2023

Tα αποτελέσματα δύο έργων του ΙΕΛ κέρδισαν GOLD και BRONZE βραβεία σε έναν από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα, τα ΔΕΗ BITE Awards.

Το έργο myEleusis κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Τουρισμός / Πολιτισμός. Με σύγχρονες τεχνολογίες επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, το myEleusis προσφέρει μια ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία της επίσκεψης στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Ελευσίνας. Δείτε ένα βίντεο από την εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας myEleusis.AR.

Το Plan-V κέρδισε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία Υγεία. Στο πλαίσιο του έργου αναπτύχθηκε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα τεχνολογικά υποβοηθούμενης λογοθεραπευτικής παρέμβασης για άτομα με χρόνιες νευρογενείς διαταραχές λόγου και ομιλίας. Ο εικονικός λογοθεραπευτής του Plan-V (Avatar) επιτρέπει στους ασθενείς να εξασκούνται από όπου και για όσο χρόνο επιθυμούν, χωρίς να απαιτείται η παρουσία φυσικού λογοθεραπευτή. Δείτε μια σύντομη εισαγωγή στις δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα του Plan-V.

Ο διαγωνισμός ΔΕΗ BITE Awards διοργανώνεται από την Boussias Events, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του ΣΕΠΕ. Δείτε την πλήρη λίστα των νικητών ανά κατηγορία εδώ.