Παυλίδης Γεώργιος
Ο Δρ. Παυλίδης είναι κάτοχος διπλώματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού (1995, Πολυτεχνική Σχολή, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΔΠΘ) και διδακτορικού διπλώματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού (2005, Πολυτεχνική Σχολή, ΔΠΘ). Η έρευνά του κατά την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής εστίαζε στην ψηφιακή επεξεργασία εικόνας και ειδικότερα στη βέλτιστη τμηματοποίηση και συμπίεση εικόνων μεικτών εγγράφων, για την οποία έλαβε το βραβείο Ericsson Award of Excellence in Telecommunications. Έχει ασχοληθεί με πληρώρα έργων έρευνας και ανάπτυξης, εκπαίδευση, προγράμματα διά βίου μάθησης, δραστηριότητες μηχανοργάνωσης για το δημόσιο, τον ιδιωτικό τομέα και τη βιομηχανία, καθώς και με έργα πολυμέσων σε επαγγελματικό επίπεδο. Από το 2002 εντάχθηκε στο Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά όπου σήμερα έχει τη θέση του “Διευθυντή Ερευνών” (Ερευνητής Α’).
Έχει διατελέσει επικεφαλής του Τμήματος Πολυμέσων και επικεφαλής έρευνας στο Κέντρο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικού Αποθέματος–Κλεψύδρα. Έχει έντονη συμμετοχή σε έργα έρευνας και ανάπτυξης, εθνικά και ευρωπαϊκά, και την ευκαιρία να εργαστεί σε ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών και καινοτομικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων τυπικών μονοθεματικών αντικειμένων μηχανικής και πληροφορικής αλλά κυρίως σε διαθεματικά αντικείμενα σε ευρέως διεπιστημονικές ομάδες (ιστορία, αρχαιολογία, ιστορία τέχνης, μουσειολογία, αρχαιομετρία, μηχανική μάθηση, πληροφορική, εικονική πραγματικότητα, κοκ).
Τα ερευνητικά του ενδιαφέρονται εστιάζονται σε τεχνολογίες ψηφιακής εικόνας και πολυμέσων, εφαρμογές ανάλυσης και ανάκτησης βάσει περιεχομένου, μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης, αλληλεπίδρασης ανθρώπου-μηχανής, έξυπνα αλληλεπιδραστικά περιβάλλοντα, πολυ-αισθητηριακά περιβάλλοντα και διάχυτη ευφυία, ψηφιοποίηση και ανακατασκευή πολιτιστικής κληρονομιάς σε δύο και τρεις διαστάσεις, ειδικές εφαρμογές πληροφορικής για την ανασκαφή, εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας σε πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εφαρμογές.
Έχει διατελέσει μέλος σε πληθώρα επιστημονικών, τεχνικών και διαχειριστικών επιτροπών και είναι δημιουργός και Επιμελητής Έκδοσης (editor-in-chief) για το διεθνές περιοδικό International Journal on Computational Methods in Heritage Science. Έχει υπηρετήσει ως αξιολογητής έργων έρευνας και ανάπτυξης καθώς και κριτής ερευνητικών προτάσεων. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ερευνητών του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, senior member IEEE, μέλος του CAA και μέλος του ΔΣ του CAA-Gr.